HINA / Denis CERIĆ

DALIĆ “Igrače koji ne igraju više neću pozivati”

Hrvatska reprezentacija ipak je osigurala status nositelkja u ždrijebu skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. ‘Vatrene’ je ‘spasila’ Nizozemska, koja je sinoć u Ligi nacija remizirala s Njemačkom.

U sljedećem izdanju Lige nacija Hrvatska će igrati u nižem rangu, ali izbornik Dalić je od početka govorio kako mu je cilj isključivo za uigravanje i isprobavanje varijanti za kvalifikacije.

“Dogodilo nam se da su nam istodobno ozlijedila četvorica lijevih bekova i morali smo tražiti druga rješenja koja još nismo raščistili. Meni je ova jesen ukazala da ovih lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju više neće biti. Dolaze utakmice u kojima nemamo pravo na kiks i nešto provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama, trebaju nam ljudi koji su u formi i koji stalno igraju”, rekao je Dalić u razgovoru za Sportske novosti.

Ispričao je i kako jeu Londonu odlučio u igru uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, a na klupi su mu bili Pjaca, Pašalić i Rog, koji nemaju kontinuitet igre. “Neka idu putem Vlašića i Brekala i to će biti to. Od sad zovem dva igrača za svaku poziciju i to samo one s kontinuitetom nastupa”, poručio je izbornik.

Komentiraj