USPJEŠNA NAFTNA PRIČA IMA I DRUGU STRANU: Ulazak Ine u Iran i povratak na potencijalno bogato naftno polje Mogham 2 znači istovremeno i jačanje domaće naftne kompanije i rast njezine vrijednosti uoči zahtijevnih pregovora o vraćanju Ine u hrvatsko vlasništvo

Dvočlana Inina delegacija posjetila je u drugoj polovini veljače Iran kako bi konačno definirala uvjete povratka Ininih bušaćih platformi u tu naftom izuzetno bogatu zemlju koja nakon prošlogodišnjeg ukidanja sankcija UN-a ponovno postaje jedan od najvećih proizvođača i izvoznika nafte u svijetu, potvrđeno je Nacionalu iz dobro upućenih naftaških krugova.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakEU zaprijetio zemljama zbog odbijanja prihvata migranata
Sljedeći članakLOKALNI IZBORI: Platforma “Zagreb je naš” predstavila svoj proglas
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.