Dalić: “Dejan Lovren definitivno ide s nama na Europsko prvenstvo”

Konferenciju za medije je uoči sutrašnje pripremne utakmice s Armenijom u Velikoj Gorici održao izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. Tom prilikom potvrdio je da će stoper Zenita Dejan Lovren usprkos ozljedi ligamenta koljena biti na konačnom popisu 26 igrača na koje računa za EURO i koji treba prijaviti u utorak do ponoći.

“Lovren se oporavlja iznad svih očekivanja. Njegova želja i volja su neupitni, ali moramo biti pažljivi. On definitivno ide s nama na Euro, možda neće biti sto posto spreman za prvu utakmicu, ali, imamo još dvije utakmice u skupini, a, ako Bog da, bit će ih i u nokaut fazi.”, rekao je Dalić za službene stranice HNS-a.

Izbornik je o današnjoj odluci o promjeni kampa reprezentacije tijekom Eura izjavio: “Odabrali smo kamp u Škotskoj i bili jako zadovoljni, ali, prema preporuci Uefe i po svemu onome što se govorilo, za nas je to bio prevelik rizik. Htjeli smo maknuti tu psihozu sa sebe. Pokušali smo naći kamp u Londonu, ali nikako se nisu poklapali hoteli i tereni. Mislim da je najbolja solucija biti u svojoj zemlji, sa svojim narodom. Imat ćemo mir, moći ćemo se koncentrirati. U Rovinju imamo jako dobar teren i to je najvažnije. Učinit ćemo sve da imamo mir, a daj Bože da bude euforija i da svi dođu u Rovinj. Po tom sam pitanju, međutim, upozorio igrače da moraju preuzeti odgovornost, da smo tu zbog utakmica, a ne zbog euforije i fotografiranja. Međutim, ponavljam, nadam se da će biti euforija i da ćemo biti meta.”

Potom se osvrnuo na sutrašnju utakmicu: “Dat ćemo šansu svima kojima možemo dati, imat ćemo na raspolaganju šest izmjena, igrati na dva načina. Pokušat ćemo nešto isprobati, ali i sačuvati neke rovite igrače. Važan nam je rezultat, on je taj koji nosi atmosferu, ambijent i donosi potrebno samopouzdanje. Zato ćemo igrati punom snagom, ali rasporediti minute i isprobati dva sustava igre. Armenija je protivnik po mjeri, u posljednje smo vrijeme igrali s najjačim protivnicima, a ona je ipak klasa ispod.”

Na koncu je govorio i o dosadašnjem radu na pripremama u Rovinju i na što su se posebno fokusirali: “Pokazali smo igračima svih 11 golova koje smo dobili iz prekida, a to je 28 posto od svih golova koje je Hrvatska primila. Moramo vidjeti gdje smo griješili, gdje nismo dobro reagirali. Već sam dosadan, ali to je pitanje odgovornosti, u duelu i u skoku. Nemamo vremena raditi na snazi, nego na osvježavanju, taktici i prekidima. Pred nama su Englezi, pogledat ćemo njihove dvije prijateljske protiv Rumunjske i Austrije, ali u prvom redu moramo gledati sebe, jer ima puno stvari koje moramo popraviti. Vremena, naravno, nikad dosta., ali najvažnije je da ne bude ozlijeđenih igrača. Vidim na treninzima da je to već puno bolje, svjesni smo da moramo biti puno kvalitetniji, nego što smo bili u kvalifikacijama i u Ligi nacija.”, zaključio je Dalić.

Komentiraj