Dalić: “Čeka nas najteža utakmica u ovom ciklusu”

U 4. kolu lige A skupine 3 UEFA Lige nacija Hrvatska će sutra od 20:45 na Maksimiru ugostiti aktualnog svjetskog prvaka Francusku. Vatreni će u osmom međusobnom dvoboju s tricolorima pokušati doći do prve pobjede, a u tome će im pomoći i oko sedam tisuća navijača koliko je dopušteni kapacitet za ovaj susret. Ove dvije reprezentacije posljednji put su igrali u rujnu ove godine kada su izbranici Didiera Deschampsa na Stade de Franceu upisali pobjedu rezultatom 4:2.

Na konferenciji za medije izbornik Zlatko Dalić je između ostaloga rekao: “Dolaze nam svjetski prvaci. Rekao sam igračima da želimo pokušati dobiti, ali čeka nas najteža utakmica u ovom ciklusu. Ne smijemo griješiti jer igramo protiv odličnih igrača koji svaku grešku kažnjavaju. Straha nema, igramo na svom terenu, pred svojim gledateljima. Idemo uživati. Cilj je pobjeda. Liga nacija nam je bitno natjecanje. Bitan je rezultat. Najvažnije će biti ne griješiti, ne srljati i biti kompaktan jer Francuzi sve kažnjavaju.”

O mogućim promjenama u sastavu je izjavio: “Rekao sam da nećemo moći izdržati u istom sastavu u ovom visokom ritmu. Nekima bi bila treća utakmica u sedam dana i na to moramo paziti jer ne želim da netko doživi ozljedu. Činjenica je da nema Brozovića zbog kartona. Brekalo i Melnjak su igrali i u klubu u žestokom ritmu i na to moramo paziti. Uvesti ćemo tri ili četiri nova igrača. Barišić je spreman, propustio je dvije utakmice tako da će sutra započeti utakmicu. Razmišljamo i da Bradarić opet započne na lijevom krilu, ali o tome ćemo nakon večerašnjeg treninga. S Kramarićem ćemo danas vidjeti hoće li i koliko će moći igrati.”

U sutrašnjem susretu izborniku na raspolaganju neće biti Marcelo Brozović koji zbog žutih kartona odrađuje suspenziju.

Osim Hrvatske i Francuske u srijedu se u ovoj skupini igra i duel Portugala i Švedske.

Ljestvica:

Komentiraj