Patrik Macek/PIXSELL

DALIĆ ‘Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno’

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je danas kako Agrokorove kompanije u regiji posluju redovito, plaćaju svoje obveze, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače te hrvatsko Ministarstvo gospodarstva od susjednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje te da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira.

“Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj. Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regiji plaćaju svoje obveze prema državama u kojima posluju, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje”, kaže se u izjavi potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić koju je objavilo Ministarstvo.

Dalić ističe i kako je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora društva Mercator u Sloveniji, koje je vlasnik Mercatora u Srbiji i Crnoj Gori, “nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelijevanje sredstava u Hrvatsku”.

“Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta od susjednih zemalja očekuje da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira, kao što ga je i Vlada Republike Hrvatske respektirala pri uvođenju izvanredne uprave u hrvatski dio koncerna Agrokor. Zaštita radnih mjesta i dobavljača kroz proces restrukturiranja, stabiliziranje poslovanja i postizanje dogovora o naplati vjerovnika su u fokusu izvanredne uprave uvedene u Agrokor u Hrvatskoj i Ministarstvo gospodarstva očekuje primjenu ovih principa dobrog gospodarenja na sva društva koncerna Agrokor”, naglašava Dalić.

Komentiraj