Anto Magzan/PIXSELL

DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI Sprovod Arsena Dedića bit će u Zagrebu

Sprovod Arsena Dedića održat će se u Zagrebu, daleko od očiju javnosti u krugu obitelji. Bila je to njegova želja koju će obitelj poštovati, doznaje šibenskiportal.hr.

Grad Šibenik organizirat će komemoraciju za Arsena Dedića, koja će se održati u zgradi šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta, no još uvijek nije definiran datum i sat održavanja, doznaje se u utorak iz šibenske gradske uprave.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić uputio je brzojav sućuti obitelji Dedić u kojem je istaknuo kako je svojim umjetničkim djelovanjem, svojim stavom i promišljanjima Arsen promicao svoj Šibenik, pa danas svaki Šibenčanin osjeća golemu tugu i gubitak zbog odlaska velikana.

 

  • Arsenova glazba, pjesme i likovnost ostavština su kojom se treba ponositi, a sjećanja na neponovljivog umjetnika čuvati trajno, istaknuo je u brzojavu Burić.

 

Brzojav obitelji Dedić uputio je i župan šibensko-kninski Goran Pauk napisavši, među ostalim, kako je Arsen ostavio dubok trag u hrvatskoj glazbenoj umjetnosti, a kako njegova će djela živjeti zauvijek.

Šibenski portal objavio je da će se Dedićev sprovod održati u Zagrebu u krugu obitelji, što je bila njegova želja koju će obitelj poštovati.

Komentiraj