Đakovo: U Kristovu uskrsnuću život pobjeđuje smrt

Davor Javorovic/PIXSELL

Život je pobijedio smrt, pravda nepravdu, a sloboda tiraniju, poruke su to što simboliziraju Kristovo uskrsnuće i prazan grob u uskrsno jutro, čulo se u Đakovačkoj katedrali prilikom svete mise s tradicionalnim blagoslovom jela koju je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih velečasni Tomislav Ćorluka.
Svečano uskrsno misno slavlje u toj je prvostolnici predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit msgr. Đuro Hranić koji je svoju ovogodišnju uskrsnu poruku vjernicima uronio u Godinu milosrđa poručivši da milosrđe poseban značaj dobiva upravo na Uskrs, u Isusovom uskrsnuću.
“Milosrđe Sina ne poznaje granice i proteže se na sve ljude. Isus je uskrsnuo za svakog čovjeka”, poručio je nadbiskup Hranić. Podsjetio je na brojne nezaposlene, siromašne, blokirane i one pod teretom ovrha, ali i  sve koji su, kako je rekao, pod okovima modernog ropstva kao što je konzumerizam i slično.
Nadbiskup Hranić podsjetio je kako su on i slavonski biskupi na početku korizme iz Đakova uputili zajedničku poslanicu u kojoj upozoravaju na težak socijalni trenutak u Slavoniji, ali i depopulacijska kretanja u toj regiji.

Komentiraj