Dačić veleposlanici Kosova: “Ajde, bre, glupi ste koliko ste teški”

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić verbalno se sukobio s veleposlnicom Kosova pri UN-u Vlorom Citaku nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Kosovska veleposlanica je na Twitteru objavila snimku žestokog okršaja. Napisala je da je srpski ministar prišao njoj i prištinskoj delegaciji te počeo vikati i psovati. “Nakon današnjeg zasjedanja u UN-u, dok sam razgovarala s izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, srpski šef diplomacije mi je prišao i počeo vikati i vrijeđati mene i izaslanstvo”, napisala je Citaku.

Srpski mediji navode da je do sukoba došlo jer je Citaku u govoru rekla da je, kada se govori o Srbiji i Kosovu, riječ o dekolonizaciji. Na snimci se čuje kako Dačić viče Citaku: “Znaš tko je kolonizator? Pa ti s kojima sjediš, oni su.”

“Dekolonizacija, pa to je najveća glupost”, nastavio je Dačić, a nakon što mu je Citaku odgovorila, Dačić je na izlasku iz prostorije rekao: “Ajde, bre, glupi ste koliko ste teški.”

Na Twitteru je snimku podijelio i Behgjet Pacolli, šef kosovske diplomacije. “Srpski ministar Dačić dobar je za kazalište, ali prilično loš za diplomatsko ponašanje. Njegovo ponašanje prema veleposlanici Vlori Citaku je sramotno. Da, već 20 godina uživamo u slobodi od srpskog kolonijalnog i aparthejda. To je gotovo. Kosovo je nezavisno. Točka”, napisao je Pacolli.

Komentiraj