DAČIĆ “Pa čekajte, Hrvati ne mogu organizirati sastanak EPP-a”

Za komentar sastanka Euroske pučke stranke i nedolaska šefa Aleksandra Vučića u Zagreb, javio se srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, javlja N1.

“Tu nije riječ o nekoj predizbornoj kampanji ili atmosferi, nego o sistematskom stvaranju određene antisrpske atmosfere koja se manifestira na jedan ovakav način.”

“Ja sada postavljam i pitanje – Hrvatska će od 1. siječnja predsjedati Europskom unijom. Pa kako će oni organizirati sastanak sa Zapadnim Balkanom? Pa čekajte, oni ne mogu organizirati sastanak EPP-a. Jesu li su oni sposobni za takvo nešto ili nisu? To nije problem Vučića ili Srbije, to je pitanje je li moguće da se stvori jedna takva atmosfera. To u Srbiji nikada ne bi bilo moguće, da sada netko osporava nekome potrebu sa sudjeluje u nekom regionalnom ili međunarodnom skupu, kao što se to događa u Hrvatskoj.”

Predsjednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odlučio je da ne sudjeluje na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu 20. i 21. studenog i o toj odluci pismom izvijestio predsjednika EPP-a Josepha Daula. Danas je također potvrđeno da se ni sjednica predsjedništva niti sjednica političke skupštine Europske pučke stranke neće održati u Hrvatskom saboru, potvrđeno je u četvrtak iz HDZ-a.

Komentiraj