Srdjan Ilic/PIXSELL

DAČIĆ NAPUSTIO SKUP U VARŠAVI “Ne pada mi na pamet slušati takve tirade od predstavnika Prištine”

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić napustio je skup ministara Višegradske skupine (V4) u Varšavi zbog ‘uvreda’ kosovskog ministra vanjskih poslocva Envera Hodžaja. Dačić je novinarima rekao kako nikome neće dopustiti ponižavanje Srbije te kako mu ne pada na pamet slušati predavanja od onih koji su počinili zločine nad Srbima, prenosi RTS.

Dačič je rekao kako su priče da Kosovo ulazi u Europsku uniju ‘fatamorgana za prištinsku javnost’ te kako europski put Kosova i Srbije nisu isti. Dačić je naveo kako je Hodžaj bio nervozan, da je vrijđao Srbiju i srpski narod i njega osobno. Kako je ispričao, Hodžaj je rekao da je Srbija kriva za sve ratove, genocid i etničko čišćenje te kako će morati priznati Kosovo.

“Svima je bilo neugodno, ja sam reagirao vrlo oštro i rekao mu da zaista neću dozvoliti da neki sa Kosova koji će biti procesuirani pred Specijalnim sudom zbog zločina nad Srbima i zbog trgovine organima dijele lekcije Srbiji”, rekao je Dačić novinarima.

Skup u Varšavi, dodao je, napustio je nakon što visoka predstavnica Europske unije Federica Mogherini te domaćin skupa nisu reagirali na izjave Hodžaja. “Ne pada mi na pamet slušati takve tirade od predstavnika Prištine”, rekao je Dačić.

Komentiraj