Đaci će se u školama uz pomoć simulatora pripremati za potrese

Od iduće školske godine djeca će u sklopu projekta “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa” u školama učiti kako smanjiti rizik od katastrofa , a u tome će im pomoći mobilni simulator potresa koji će obilaziti škole i priručnici koji su trenutno još u izradi, piše u utorak Večernji list.

“Formirana je stručna radna skupina sastavljena od nastavno-pedagoškog osoblja koja je počela s pripremom priručnika za nastavnike i brošure za učenike”, navode iz MUP-a te dodaju kako je za testiranje materijala i prezentaciju modela i simulatora odabrano ukupno osam pilot-škola – po dvije u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Projekt ‘Na putu do smanjenja rizika od katastrofa’ dio je inicijativa vezanih uz smanjenje rizika od katastrofa koje se uvode u program osnovnoškolskog obrazovanja s ciljem podizanja svijesti i edukacije mladih i djece, a provodi ga Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Vrijednost projekta je 14,5 milijuna kuna, a 12,3 milijuna kuna bespovratna su sredstva EU.

“Testiranje priručnika za nastavnike u pilot-školama planiramo započeti u školskoj godini 2021./2022., a kampanju za podizanje svijesti javnosti s animiranim filmovima i promotivnim materijalima planiramo započeti 2022.”, poručuje Radna skupina koju vodi Ravnateljstvo civilne zaštite i Agencija za odgoj i obrazovanje te dodaju kako je odabrana tvrtka za nabavu edukacijskih modela simulacije katastrofe i da se čeka isporuka.

Komentiraj