‘Da Štima Grad’: Davor Štimac najavio kandidaturu za gradonačelnika Rijeke

Bivši ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Davor Štimac u utorak je pod sloganom “Da štima grad” najavio svoju kandidaturu za riječkog gradonačelnika kao nezavisnog kandidata, a na to se odlučio jer “osjeća da grad propada i demografski umire”.

U Rijeci je trend pada novorođene djece i rasta broja umrlih, tako da već 2030. godine Rijeka može imati manje od  sto tisuća stanovnika, rekao je Štimac. Istaknuo je da sa svojim timom suradnika, ako postane gradonačelnik, namjerava zaustaviti takve trendove i povećati broj stanovnika za 5000 u prvih pet godina, te doseći 135 tisuća stanovnika za 10 godina.

U programu mu je briga za sve dobne skupine, socijalna solidarnost, intenzivna suradnja s Primorsko-goranskom županijom, Sveučilištem u Rijeci, Lučkom upravom i institucijama u Zagrebu te stvaranje društva znanja. Vrijednosti za koje će se zalagati su tradicija, kozmopolitizam, znanje i poštenje, rekao je.

Naglasio je i da je svjestan teške financijske situacije u Gradu Rijeci, ali da je tešku situaciju zatekao i pri dolasku na mjesto ravnatelja riječkog KBC-a pa je za pet godina ona postala primjer uspješnog poslovanja.

Na lokalne izbore u Rijeci će, kaže, izaći sa listom za Gradsko vijeće, “izuzetnom i kakvu još Rijeka nije vidjela”.  Na pitanje gdje se ideološki svrstava, Štimac je rekao da su oni široka građanska opcija otvorena za sve.

 

Komentiraj