SIN POGINULOG I NESTALOG HRVATSKOG BRANITELJA, koji je u Ministarstvu branitelja radio kao vozač ministra Tome Medveda, za Nacional je ispričao kako je nakon 23 godine uspio pronaći oca i kako ga je ministar hladnokrvno otpustio i zaposlio svog suborca

‘Moj otac Mustafa Vranduklija, nestali hrvatski branitelj koji je kao pripadnik Hrvatske vojske poginuo 1992. na ratištu u Bosanskoj Posavini, 23 godine ležao je u grobu svog suborca, pripadnika HOS-a Ivice Debogovića u Sisku. Da nisam pokrenuo privatnu istragu i da mi nisu pomogli Ured za nestale u Orašju i Banja Luci te Interpol, nikad ne bih našao tijelo svog oca jer naše Ministarstvo branitelja nije učinilo ništa da otkrije zamjenu identiteta. Štoviše, kad sam počeo intenzivnije privatno istraživati okolnosti nestanka tijela svog oca, u Ministarstvu branitelja, gdje sam radio kao vozač ministra Tome Medveda, nisu mi produžili ugovor o djelu, a umjesto mene ministar je zaposlio svog umirovljenog suborca iz Tigrova i još dvojicu vozača”, ispričao je to 34-godišnji Jasmin Vranduklija, sin poginulog hrvatskog branitelja Mustafe Vranduklije koji se sve do prije desetak dana vodio u evidenciji nestalih.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja, Pixsell i privatni album
Podijeli objavu
Prethodni članakBERNARDIĆ ‘Protivljenje radu povjerenstva razlog je da DORH ispita HDZ’
Sljedeći članakTAG Heuer LINK LADY za žene u pokretu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.