Trgovački lanac Lidl Hrvatska uključio se u projekt udruge Portal dobrote „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno”, koji za cilj ima osigurati godišnju prehranu u školi školarcima u potrebi.

Lidl će tako od 16. listopada do 12. studenoga 2017. godine od svake prodane bočice Saguaro vode donirati 20 lipa za ovaj hvalevrijedan projekt, a uključiti se možete
kupnjom u bilo kojoj Lidlovoj trgovini. Sav prikupljeni novac bit će doniran udruzi Portal dobrote, a sredstvima će se pomoći školarcima iz više srednjih škola diljem Hrvatske, poručili su iz trgovačkog lanca.

Projekt „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ započeo je 2014. godine, isprva kao samostalna inicijativa udruge Portal dobrote. Cilj je bio pomoći djeci koja nemaju pravo na besplatnu prehranu u školi jer njihove obitelji nisu primatelji socijalne pomoći, ali su zbog različitih životnih okolnosti financijski ugroženi. Za osnovnoškolce koji se nalaze u ovakvoj situaciji, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odnedavno raspisuje natječaj.

Portal dobrote nastavlja s projektom „Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“ u srednjim školama, u kojima također postoji velika potreba, a nisu obuhvaćene
ovim natječajem, niti imaju pravo na besplatnu prehranu, čak i ako su obitelji primatelji socijalne pomoći.

 

Komentiraj