Grgur Zucko/PI,XSELL

DA IH JE BAREM JOŠ VIŠE Hrvatska s najviše poduzetnica u regiji

Žene u hrvatskoj poduzetničkoj populaciji zauzimaju udjel od 29,5 posto po čemu Hrvatska prednjači u regiji, ali je i iznad prosjeka EU-a, rečeno je na konferenciji Women in Entrepreneurship: A South East European Response.

 Na tom se skupu razmatraju rezultati projekta “Žensko poduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području jugoistočne Europe” provedenog pod vodstvom Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL).
 Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je da Hrvatska ima nešto veći prosjek žena poduzetnica, oko 29,5 posto od svih poduzetnika,  dok je taj prosjek u u Europi 23 posto.

Imamo nešto veći prosjek, ali je izgubljeni potencijal još prevelik, rekao je Maras.

 Hrvatska među zemljama u okruženju prednjači po udjelu žena u poduzetništvu, kaže Ravnateljica SEECEL-a Efka Heder. Ističe kako istraživanja ukazuju da se strukturnim utjecanjem i podržavanjem žena u poduzetništvu jača stabilnost država.
Projekt Žensko poduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe počeo je 2012. godine, a osmišljen je kako bi se ojačala podrška ženama u poduzetništvu, kroz zajednički trud javnog i privatnog sektora. Uključene su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Srbija i Turska.
Tijekom projekta SEECEL je, uz podršku poduzetnica, njihovih poslovnih udruženja i međunarodnih stručnjaka,  razvio i objavio više materijala koji se upotrebljavaju u razvojne i edukativne svrhe.
Donator projekta Žensko poduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Europe je Švedska međunarodna razvojna agencija, koordinacijska organizacija je Vijeće za regionalnu suradnju iz Sarajeva, a projektne aktivnosti provode SEECEL i Inicijativa za održivi rast iz Zagreba.

Komentiraj