Cvrtila: “Očito je da sigurnosna situacija nije dobra, ranjeni policajac danas je imao sreće”

Kriminalist i stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila u ponedjeljak je komentirao pucnjavu na Markovom trgu, u kojoj je ranjen policajac koji je čuvao zgradu Vlade. Policajac je zadobio četiri prostrijelne rane, a počinitelj je izvršio samoubojstvo. Njegovo tijelo pronađeno je na Jabukovcu.

“Očito je da sigurnosna situacija nije dobra”, rekao je Cvrtila za Dnevnik.hr i podsjetio na incident s lubenicama.

“Premijer Plenković tada je s pravom prigovorio ministru Davoru Božinoviću. Bilo bi zanimljivo vidjeti je li Božinović potom naložio da se taj plan napravi te je li to Ravnateljstvo policije riješilo. Po ovome, izgleda kao da se ništa nije napravilo. Ured predsjednika i zgrada Vlade najštićeniji su objekti u Hrvatskoj, barem bi trebali biti. Istina je da je Ured predsjednika puno sigurniji, dislociran je, postoji ograda, grmlje koje okružuje posjed, a ovdje toga nema. Dozvoljen je promet vozilima i pješice, a sad se vidi do čega to može dovesti. Kad se netko autom doveze do Vlade, stvarno je problem”, kazao je Cvrtila.

Komentirao je i činjenicu da je neposredno nakon incidenta na Markovu trgu bilo malo policajaca te da je još neko vrijeme bio dopušten promet Ćirilometodskom ulicom, koja prolazi tik do trga. “Izgledno je da se nisu snašli. Policijska postaja Centar je devastirana, fali im 40 posto kadra. Na to već godinama upozoravam, ali u Hrvatskoj dok se nešto ne dogodi, nitko ne čuje”, rekao je Cvrtila.

Na kraju je rekao da je policajac danas imao sreće.

Komentiraj