Stručnjak za sigurnost Vlatko Cvrtila sinoć je za HRT-ov Dnevnik komentirao nerede hrvatskih huligana na stadionu u St. Etienneu, na kraju utakmice drugog kola Europskog prvenstva protiv Češke.

“Kada govorimo o samome činu, krivi su oni koji su osiguravali ovaj sportski događaj – nisu smjeli dopustiti da tako nešto prođe kroz sigurnosne provjere i da se onda organizirana skupina pojavi na tribini i počini ono što je počinila”, kaže Cvrtila ipak naglašavajući da problem huliganizma nije samo jedna utakmica ili samo jedan sportski događaj.

“On je puno širi, to nije samo problem Hrvatske, vezano uz sportske događaje, već smo ranije vidjeli na Europskom prvenstvu, to je problem drugih država, ali i svih sportskih natjecanja”, dodaje.

Cvrtila kaže kako se sada ne može upirati prst samo prema jednoj osobi, jednom akteru i tražiti njegovu odgovornost.

Jučer su se na svojim društvenim mrežama o navijačkom nasilju na tribinama EURO-a osvrnuli i hrvatski političari. Mostovac Miro Bulj poručio je kako je otpor potreban u borbi ‘protiv nogometnih huligana u skupim odjelima iz svečanih loža, ali ne na ovakav sramotan način’.

“Huligani su zabili nož u leđa igračima, navijačima i cijelom hrvatskom narodu. Ne bori se na ovaj način protiv Mamića i ostalih huligana u skupim odijelima koji se prse u svečanoj loži. Jučer su huligani pred cijelim svijetom osramotili igrače i istinske navijače. Oni su ,,zabili nož u leđa” cijelom Hrvatskom narodu”, navodi Bulj.

HULIGANI SU ,,ZABILI NOŽ U LEĐA” IGRAČIMA, NAVIJAČIMA I CIJELOM HRVATSKOM NARODU. NE BORI SE NA OVAJ NAČIN PROTIV MAMIĆ…

Posted by Miro Bulj on Saturday, June 18, 2016

Na svom Facebook profilu u subotu se oglasio i Tomislav Karamarko, oštro osuđujući huliganstvo i ispade tijekom utakmice između Hrvatske i Češke.

“Danas, kada čitava Europa priča o jučerašnjoj sramoti, javlja se još veća potreba za osudom tih nemilih događaja. Kako se država voli, pokazali su igrači na terenu zajedno s tisućama Hrvata koji su ih bodrili, složno navijajući”, napisao je Karamarko.

Ističe kako međunarodno sramoćenje Hrvatske mora postati stvar prošlosti, a tribine postati mjesto zajedništva, veselja i slavlja. “Prostora za dijalog uvijek ima, no kada se riječi zamijene bakljama, svaka rasprava je gotova”, zaključio je.

Najoštrije osuđujem jučerašnje huliganstvo i ispade na utakmici reprezentacija Hrvatske i Češke. Danas, kada čitava…

Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, June 18, 2016

Komentiraj