Sanjin Strukic/PIXSELL

CVJETNI TRG: U 18 sati zakazan prosvjed protiv otvaranja nove terase

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu otvara se nova terasa. Njeno podizanje na prostoru koji je već zakrčenom nekolicinom terasa izazvao je neodobravanje dijela građana Zagreba, piše Index.

Zbog novonastale situacije danas je u 18 sati zakazan prosvjed protiv otvaranja nove terase, a promovira se putem Facebook grupe 1postozagrad.

“Danas u 18 sati na Cvjetnom trgu sjedenje na klupi kod crkve, parkiranje bicikala na stupove buduće terase, hodanje kroz buduću terasu i što god se sami sjetite u cilju ometanja radova i ukazivanja na kriminal stavljanja još jedne terase i preplavljivanja Zagreba privatnim interesom! Šalji dalje i pozovi frendove”, piše u objavi grupe.

O cijelom slučaju putem Facebooka očitovao se i Sindikat biciklista.

“Gradska vlast vodi Zagreb u smjeru koji ga sve više udaljava od njegovih građana… Na Cvjetnom trgu niču nove nadstrešnice i otimaju građanima javni prostor već ionako zakrčen terasama ugostiteljskih objekata. Iako se prije 2 god.vodila borba za oslobađanje klupe na trgu i njezino vraćanje u neometanu upotrebu, čini se da je bitka ponovno izgubljena. Sigurni smo da građani i posjetitelji Zagreba zaslužuju bolje od ovoga”, stoji u objavi..

Komentiraj