HRT

CVITANOVIĆ “Stravično je ovo što se dogodilo vatrogascu”

Večerašnja emisija Stadion HRT-a (VIDEO) bavila se s devetim kolom domaćeg nogometnog prvenstva, a najviše pozornosti bilo je usmjereno derbiju Hajduka i Dinama na Poljudu koji je završio 0:0.

Nažalost nismo dobili puno, uvijek se mogu naći neke isprike za sve to. Prvenstveno vremenski uvjeti nisu dobri, vjetar je jedan od najtežih faktora u nogometu. Mislim da je vjetar puno toga uzrokovao. No trebalo se i očekivalo puno više, rekao je Igor Cvitanović.

Ja sam uvjeren da i u Hajduku i u Dinamu ima igrača koji bi mogli i morali u ovakvim derbijima nešto više napraviti. Gyurcso pokazuje vrlo dobre individualne kvalitete, imamo jednog potentnog Juranovića, ali svega toga je bilo premalo u ovom derbiju. Ne znam da li su sputani zbog neke vrste taktike, ali puno sam više očekivao od takvih pojedinaca. Tako i kod Dinama očekivao sam puno više od Olma, Gavranovića, Hajrovića. Svega toga je bilo premalo u ovom derbiju, rekao je Cvitanović pa se osvrnuo na broj stranaca u HNL-u:

Mene to jako žalosti, mislim da je ova uredba s osam stranaca donijela puno negativnosti i štete zbog naših mladih igrača koji moraju rano napuštati Hrvatsku i tražiti priliku drugdje.

Mario Strahonja analizirao je suđenje i pohvalio glavnog suca utakmice Ivana Bebeka:

Suci su dobro odradili posao. Rekao bi vrlo dobro, Bebek je jako dobro napravio pripremu za utakmicu, izjavio je Strahonja i dodao: Bebek je dobro upravljao ovim situacijama, imao je tri prekida, imao je sastanak prije utakmice s delegatima i sigurno su dogovorili koji postupci slijede u kriznim situacijama. On je postupio po uputama Saveza i sve je bilo pod njegovom kontrolom. Je li to dobro za nogomet ili nije, vidi se da nije.

Naravno razgovaralo se i o divljanju navijača i ozljedi vatrogasca.

Mislim da u tim trenutcima ne tempira kad će se bacati baklje, je li tvoja momčad u dobrim trenutcima ili nije. Meni je žao što se uvijek mora nešto desiti loše da bi se reagiralo. Ne daj Bože da se dogodila neka gora ozljeda, mislim, ova što se dogodilo vatrogascu je stravično, ali tamo su i djeca koja skupljaju lopte, ali tragedija je što ljudi tamo rade svoj posao i nisu dobro zaštićeni, rekao je Igor Cvitanović.

Komentiraj