Glavni državni odvjetnik na odlasku Dinko Cvitan u srijedu je za svog nasljednika Dražena Jelenića, rekao da je “apsolutni profesionalac” koji je prošao sve instance, te poznaje sustav, ljude i probleme.

 

Moj nasljednik, moj prvi zamjenik, Dražen Jelenić je apsolutni profesionalac, koji je prošao sve instance, u stanju je donositi odluke i mislim da će imati priliku dobro obaviti taj posao, rekao je Cvitan novinarima u Hrvatskom saboru.

Dobrim je ocijenio okolnost što Jelenić “dolazi iz kuće”. Jelenić poznaje sustav, ljude, probleme, ističe Cvitan te poručuje kako očekuje da, čim položi prisegu, odnosno kad se napravi primopredaja, pristupi poslu.

Smatra da svojim četverogodišnjim mandatom može biti zadovoljan.

Puno se toga napravilo, bilo je gafova, možda i nenamjernih propusta, ali sve u svemu, mislim da mogu biti zadovoljan, odgovorio je novinarima.

Upitan na koje gafove misli, kazao je kako se radi o pojavljivanju s premijerom Andrejem Plenovićem u slučaju Saucha.

Na pitanje kad je shvatio da je otpisan, neodređeno i šaljivo je uzvratio “kad sam gledao seriju Otpisani, Tihi i Prle”.

Cvitan kaže da će sada “konačno” raditi na spisima, vratiti se pravu, a što će točno raditi, odlučit će, dodaje, novi glavni državni odvjetnik.

Komentiraj