Curica je i dalje kritično: Roditelji su u zatvoru, zlostavljanje je trajalo mjesecima

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške i dalje je vrlo kritično.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić u nedjelju je za Dnevnik.hr potvrdio da će djevojčica danas biti podvrgnuta dodatnim dijagnostičkim testovima koji će ukazati na stanje vitalnih funkcija.

Testovi bi, ističe Roić, trebali objektivizirati stupanj oštećenja moždanih struktura.

Podsjetimo, liječnici se već nekoliko dana bore za život djevojčice koju je majka dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Liječnicima je rekla da je djevojčica pala, ali odmah po dolasku u bolnicu liječnici su posumnjali u tu priču.

Osim teških ozljeda glave, curica je imala i modrice po tijelu različite starosti. Roditeljima djevojčice u subotu je, ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, određen jednomjesečni istražni zatvor.

“Uz opširnu obranu roditelji su djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta”, rekla je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Majka je prvooptužena i tereti ju se za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Roditeljima teško ozlijeđene djevojčice mjesec dana istražnog zatvora, sudac istrage otkrio strašne detalje

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je sudac Mile Soldo dodajući da se u očevom slučaju to odnosi na raniji period prije ozljeđivanja dvogodišnje djevojčice.

Sumnja se da je zlostavljanje djevojčice trajalo od studenog 2020. godine do 31. ožujka ove godine. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Resorni ministar Josip Aladrović u subotu je na konferenciji za medije objavio da je smijenjen ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška te je imenovana nova vršiteljica dužnosti. Rečeno je kako je napravljena pogreška kad je dijete vraćeno u obitelj nakon što je bilo smješteno kod udomitelja.

Ministar Aladrović: “Ravnatelj je razriješen, rezultate stručnog nadzora očekujem u utorak”

Nova ravnateljica: “Inzistirat ću da se sve pročešlja. Ako nalaz pokaže propuste, bit će otkaza”

Komentiraj