Cure detalji istrage oko suca Vekića: Pronađen je sef u banci na ime njegove prijateljice

Jutros je ponovo uhićen osječki sudac Zvonko Vekić. Ovaj put osumnjičen je da je prao novac zajedno sa svojom bliskom prijateljicom koja je također uhićena. Riječ je o novom kraku istrage koja je krenula nakon optužbi Zdravka Mamića da je trojici osječkih sudaca davao novac, ali i skupe poklone.

Riječ je o nastavku istrage pokrenute u lipnju. ”Tada je Zvonko Vekić osumnjičen za uzimanje oko 400 tisuća eura mita od Zdravka Mamića za sebe i druge suce. USKOK je utvrdio nesrazmjer u imovini, ali i u primanjima njegove prijateljice, kod njega u tri godine više od 700 tisuća kuna, kod nje više od 500 tisuća kuna. Nisu im mogla biti tolika primjanja da bi mogli imati toliku imovinu.

Uskok ispitao suca Vekića i njegovu prijateljicu: Porekli su krivnju, čeka se odluka o istražnom zatvoru

Sad ih se tereti za pranje novca, dakle za prikrivanje porijekla tog novca i to kroz najmanje dvije nekretnine i najmanje dva automobila. Kako doznajem pronađen je i sef u banci, a USKOK sumnja da se htjelo prikazati kao štednja na ime Vekićeve prijateljice, javlja Nova TV.

Zvonko Vekić, sudac Županijskog suda u Osijeku i njegova prijateljica Nataša Sekulić koji su jutros uhićeni jer se sumnjiče za pranje novca, tijekom poslijepodneva dovedeni su u USKOK gdje su i ispitani. Prema izjavama njihovih branitelja iznijeli su obranu i porekli su krivnju.

Sada se čeka odluka USKOK-a hoće li za njih dvoje tražiti određivanje istražnog zatvora te ako hoće po kojoj osnovi. Odvedeni su kod pritvorskog nadzornika.

Ovo je jedna u nizu neugodnih situacija za pravosuđe, u kojoj su akteri koji trebaju biti oličenje pravde i morala i boraca protiv korupcije i sami osumljičeni za koruptivna djela.

Uhićeni osječki sudac, osumnjičen za pranje novca, na ispitivanju u Zagrebu

Komentiraj