ČURAJ ‘Tražimo sastanak s premijerom i smjenu ministra Kuščevića’

Član Predsjedništva HNS-a i saborski zastupnik te stranke Stjepan Čuraj izjavio je u subotu kako će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.

“Na Predsjedništvu smo se dotakli i aktualne političke situacije, prije svega afera ministra Kuščevića. Tražit ćemo od premijera hitan sastanak i na njemu ćemo predložiti smjenu ministra”, rekao je Čuraj novinarima u Svetom Martinu na Muri, nakon sjednice tog stranačkog tijela.

Čuraj je kazao i kako je na sjednici Predsjedništva bilo riječi o više tema. “Donijeli smo zaključke da ustrajemo i dalje na povećanju plaća svim zaposlenicima o osnovnim i srednjim školama. Nastavljamo i dalje s rasterećivanjem gospodarstva i inzistirat ćemo na digitalizaciji javne uprave”, nabrajao je Čuraj.

Mediji su u petak, pozivajući se na neimenovane izvore iz HNS-a, objavili kako će ta stranka koja je koalicijski partner u Vladi tražiti koalicijski sastanak  te inzistirati na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića. Također su naveli i kako bi na tom sastanku HNS mogao predložiti i širu rekonstrukciju koja bi podrazumijevala odlazak i ministra zdravstva Milana Kujundžića te ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.

HNS, inače, u Svetom Martinu na Muri ovog vikenda organizira sportske susrete na kojima će okupiti oko 2.000 svojih članova, a sutra u podne najavili su i konferenciju za novinare.

Komentiraj