‘ČUPAVI NITKOVI’ Dabrovi pregrizli signalne žice Transsibirske pruge

Pixabay

Kada su prerezane signalne žice na ruskoj Transsibirskoj pruzi, policija je prvo pomislila kako su one ukradene, ali nakon provedene istrage ispostavilo se kako su za sve krivi – dabrovi.

Policija je pozvana na neimenovani dio transkontinentalne linije u južnoj refiji Kemerovo, nakon što je došlo do prekida signalnog sustava. “Ovo se često događa u udaljenim područjima, gdje kriminalci kradu metal, opremu ili režu dijelove kablova”, navela je policija u priopćenju.

Ali, dolaskom na mjesto događaja pronašli su presječene bakrene žice, ali ništa nije bilo ukradeno. Policajci su tada shvatili da su uzalud dolazili. “Privođenje krivaca pravdi biti će skoro nemoguće jer su signalne kablove presjekli lokalni dabrovi koji su nastanjeni u obližnjoj movčvari”, nastavljaju iz policije koji su dabrove opisali kao ‘čupave nitkove’.

Šteta je ubrzo sanirana. Velik pbroj posječenih stabala i grmlja u neposrednoj blizini ukazuje kako kolonija dabrova cvjeta, unatoč tome što žive pokraj prometne željezničke pruge. U Rusiji je zabilježen preporod dabrova u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući i činjenici da ih se sve manje lovi zbog krzna.

Komentiraj