Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u srijedu je, dolazeći na sjednicu Sabora, odgovorio na novinarsko pitanje tko je N.S. s kojim je kontaktirao 64 puta, kako je jučer u novom broju objavio Nacional.

Brkić je ulazeći u sabornicu ironično dobacio: “To je moj dečko.” 24sata danas pišu kako iza inicijala N.S. stoji Nikola Sulić, poduzetnik i prijatelj Milijana Brkića.

Brkića novinari pitali tko je N.S.: “To je moj dečko”

Nacional je, podsjetimo, objavio kako je Milijan Brkić 2011. godine, tada u funkciji zamjenika glavnog ravnatelja policije, dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K., osobi N.S. U novom broju Nacionala objavljeni su novi dokumenti koji pokazuju da se svjedok N.S. s Milijanom Brkićem od siječnja 2011. do trenutka istrage krajem lipnja iste godine kontaktirao čak 64 puta.

TAJNE PRISLUŠKIVANIH RAZGOVORA Zašto je Sikirić u mobitelu imala sliku Brkića

Ista osoba, N.S. ključni je svjedok protiv Brkića, kojeg sudac 2011. godine nije ispitao. Iako je Sara Sikirić nakon uhićenja policiji rekla da je od poduzetnika N. S.,s kojim je bila u kontaktu, doznala da je upravo Milijan Brkić u jednoj konobi spomenuo da su “te kurve” pod mjerama, tužiteljstvo uopće nije tražilo ispitivanje spomenutog N.S.-a. Kao svjedoci pozvani su samo Sara Sikirić i jedan poznati liječnik, koji je koristio njene usluge, ali pred sucem ni Sikirić ni liječnik nisu spomenuli ime Milijana Brkića.

IZLAZE NOVI DETALJI Sudac 2011. ‘preskočio’ ispitati ključnog svjedoka

Nakon što je Nacional objavio da je Brkić je kriminalcima i prostitutkama odavao policijske istrage, i to dok je bio zamjenik glavnog ravnatelja policije, što je potkrijepljeno izvješćem koje su sastavili sami policajci, a potpisao ga je Božo Barbarić, tadašnji načelnik Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala Rijeka, iz DORH-a su priznali da je spis o Brkiću došao do Općinskog državnog odvjetništva, ali su ga tamo izgubili.

Brkić je još 2011. kriminalcima i kurvama odavao informacije o istragama

Komentiraj