Patrik Macek/PIXSELL

CULEJ “Ostajem li u HDZ-u? Vidjet ću, pratite situaciju”

Na prosvjedu koji je u nedjelju u Vukovaru organizirao HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava, od HDZ-ovih zastupnika pojavio se samo Stevo Culej. Dan nakon prosvjeda u hrvatskim se medijima pojavila vijest da Culej razmišlja o odlasku iz HDZ-a.

“Moji su svjetonazorski stavovi tvrdi i postojani poput Velebita, ja ih nikad ne mijenjam. Nisam povodljiva osoba i u politiku nisam ušao zbog bolesnih ambicija ili koristoljublja. Autoritete znam poštovati ako su to zaslužili. A što ću ja napraviti, hoću ili ostati u HDZ-u ili ne, to nitko ne zna. Kažem, vidjet ću. Zašto bi netko znao moje namjere? Ja nisam naivac da bih ih unaprijed otkrivao. Pratite situaciju”, kazao je Culej za Novi list.

O skupu u Vukovaru kaže kako je protekao u savršenom redu te kako ni na koji način nije poitički kompromitiran. “Čuli smo tamo viđenje naroda o ratnim zločinima, općenito nepravdama u društvu i za to odgovornima. Na slučaju Vukovara potvrđuje se negativna slika o Državnom odvjedništvu i pravosuđu i sada bi trebalo istražiti koji ljudi u tim institucijama ne rade dobro”, kaže Culej i dodaje kako je tužan što je u Vukovaru bio jedini HDZ-ov zastupnik.

Komentiraj