Patrik Macek/PIXSELL

CULEJ “Između Pupovca i mene stoje samo istina i laž”

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej komentirao je u četvrtak Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. “Ono što je bilo na prosvjedu o nedjelotvornosti institucija je tamo rečeno. Nitko nije koristio 18. 11. i neće se ići u tom smjeru”, poručio je Culej u razgovoru za N1.

Na konstataciju da je prije pet godina Kolona prekinuta kaže: “Svaki političar koji svojim nečinjenjem uzrokuje drugo nečinjenje, a to je neprocesuiranje i negiranje Domovinskog rata na najuvredljiviji način, poput onoga da su Hrvatsku branili neškolovani branitelji i siromašni građani… Možda nismo bili bogati, ali bili smo bogati hrabrošću, duhom i ljubavlju prema Hrvatskoj”, kazao je i dodao da ‘takvi političari moraju znati da smo svjedoci vremena i da će se istina znati dok žive oni i njihova djeca’.

Culej kaže i kaki će vrijeme pokazati radi li Plenković dovoljno za procesuiranje ratnih zločina. “Dosad se nije činilo, ali vjerujem da će se to promijeniti. Vukovar više ne šuti, žrtva više ne šuti”, kaže. Na pitanje treba li predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ove godine doći u Vukovar kaže: “Uvaženi kolega Milorad Pupovac je prije tri godine bio u Vukovaru u toj koloni i čuvali su ga hrvatski branitelji, gardisti i specijalci, i nije mu dlaka s glave pala”.

“Česti su prijepori u Saboru. Između Pupovca i mene ispriječeni su samo moja i njegova uloga u Domovinskom ratu, istina i laž. Uostalom, o njemu su rekli i njegovi sunarodnjaci, iz njegove stranke, i hrvatski branitelji srpske nacionalnosti koji su se borili za našu domovinu” poručio je Culej.

Komentiraj