Ovogodišnji, sedmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS) trajat će četiri dana, na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, a počinje u četvrtak, 18. svibnja, u 19 sati paradom i performansom otvaranja festivala.

Cirkuski ulični festival u Samoboru posvećen je cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti. Godine 2011. ovaj festival je postavio Grad Samobor na cirkusku kartu Europe, a sljedećih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv samoborski festival. Upotpunjuje kulturnu, turističku, zabavnu i gastronomsku ponudu grada te oživljava humoristični duh. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, fizičko kazalište, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana.

U petak, 19. svibnja, u 11 sati u parku se odvija CIRKoKOLAŽ (predstava za najmlađe), a od 17–24 sata će se održati 6 predstava i 2 performansa.

U subotu i nedelju je također planiran bogat cirkuski ulični program (preko 15 predstava dnevno), CU’FUSEK (dječji program, predstave i animacija), CIRKUSKA GALA VEČER, CHILLIBAR NA CU’FUS-u (dnevni glazbeni program u parku), CU’FUZIK (glazba na CU’FUS-u), CU’FUSARIJE (cirkuske radionice), prezentacije na CU’FUS-u, eko kutak, gastro ponuda i još puno, puno cirkusarija…

U nedelju, 21. svibnja, u 20.30 sati CU’FUS zatvara nastup CIRKOBALKANA KAOS CABARET na pozornici u parku kod Muzeja.

CU’FUS nudi mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti. Umjetnici koji ove godine sudjeluju na CU’FUS-u, istražuju razne sfere cirkusa što uključuje eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima Festivala pruža iskustvo suvremenih cirkuskih dostignuća.

Neki od umjetnika su: Irrwisch teatar (Austrija), Rogor cirkus (Slovenija), EIA (Španjolska), Cia Vaques (Španjolska), CirkoBalkana Kaos Cabaret (Balkan i šire), La belle Apocalypse (Francuska) i mnogi drugi…

Ovogodišnji posebni događaji su:

  • spektakularni GALA SHOW, koji će se održati 20. svibnja, u 21 sat na pozornici u parku kod Samoborskog muzeja (na njemu ćete moći vidjeti cirkuske točke umjetnika koji nastupaju na ovogodišnjem CU’FUS-u)
  • veliko iznenađenje festivala

Novitet festivala je CU’FUS VISUAL ART – LightMotif koji predstavlja LightBox (petak, 19. i subota, 20. svibnja od 21-00 sati u parku kod Muzeja). Radi se o interaktivnoj video instalaciji koja omogućava manipulaciju videom u živo, pomoću bilo kojeg predmeta koji se stavi na osvijetljenu površinu LightBox-a.

Sav program na CU’FUS-u je besplatan s ‘obaveznom’ donacijom u šešir umjetnika….

Više informacija i detaljan program Festivala možete pronaći na www.cufus.net.

Komentiraj