Čudesna Disciplin A Kitschme premijerno u Vintageu

Disciplin A Kitschme

Legendarna i čudesna, plesna i moćna te svakako neobična i jedinstvena rock ‘n’ roll grupa na ovim prostorima – Disciplin A Kitschme – u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 21:30 održat će premijerni koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Koncertom Disciplin A Kitschme, Vintage Industrial Bar ulazi u novu koncertnu sezonu 2017./2018. koja će biti dosta sočna.

Grupu Disciplina kičme, odnosno Disciplin A Kitschme još od osnivanja 1981. godine predvodi basist i pjevač Dušan Kojić Koja. Njihova glazba mješavina je mnogih stilova, od funk rocka, noise rocka do jazz fuzije i drum and bassa. Do 1991. godine djelovali su u Beogradu i u tih deset godina objavili su sedam albuma te kvalitetom, neobičnošću i odličnim koncertnim nastupima stekli brojne obožavatelje diljem tadašnje države Jugoslavije.

Godine 1992. Koja je otišao u London, u kojem je surađivao s tamošnjim glazbenicima, a u londonskom razdoblju objavljeni su albumi “I Think I See Myself On CCTV”, “Heavy Bass Blues” i “Refresh Your Senses, NOW!”.

Nakon deset godina u Engleskoj, Koja se vratio u Beograd i formirao novu postavu Disciplin A Kitschme.

Album “Uf!” objavljen je 2011. godine, a 2015. u suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom posljednji “Opet”.

Ulaznice su u pretprodaji u Kavezu i Vintageu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Vrata kluba na dan koncerta otvaraju se u 20 sati.

Komentiraj