CRVENI NOSOVI klaunovidoktori prvi put posjećuju Dom za starije osobe Dubrava

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori traže načine da dopru do što je moguće više ranjivih, osjetljivijih skupina društva i obraduju one kojima je to najpotrebnije. Tako će, najavljuju, u petak posjetiti Dom za starije osobe Dubrava.

„Prvi Dom za starije osobe koji nam je otvorio svoja vrata i za redovne posjete! Jako sam uzbuđena jer nakon dugo vremena, ovo mi je prvi posjet starijima uživo, do sada sam ih posjećivala online ili sam pisala pisma. A također je važno da su nam Dom za starije osobe Dubrava, Medveščak i Centar širom otvorili vrata.“, kazala je doktorica Maštalić pripremajući se za posjetu.

 Socijalna izolacija i osamljenost često prate starenje te je naš zadatak da korisnicima u Domu Dubrava, omogućimo da starost doživljavaju drugačije i veselije – kao vrijeme koje napokon mogu posvetiti upravo sebi, kada mogu uživati u slobodnom vremenu, u svojim dosadašnjim iskustvima, smijehu i radosti.

Trenutno CRVENI NOSOVI klaunovidoktori sudjeluju u međunarodnom projektu ClowNexus koji ima za cilj proširiti mogućnosti umjetnosti klauna da obuhvati starije osobe s demencijom i djecu s poremećajem iz autističnog spektra.

ClowNexus je dio europskog projekta, koji nas veseli jer će ćemo se baviti temom demencije sljedeće tri godine te proširiti svoje umjetničko djelovanje u pružanju podrške najosjetljivijim skupinama u društvu jer svi imaju temeljno pravo na kulturne i umjetničke aktivnosti te pozitivno djelovanje umjetnosti na dobrobit spomenutih skupina. Projekt se provodi uz potporu programa Europske unije „Kreativna Europa“.

Za čitav program ClowNexusa posvećenog starijim i nemoćnim osobama sudjelovala su poznata manekenska i glumačka lica s međunarodnim karijerama u trećoj životnoj dobi, te su podržali ovaj projekt: Zvona Vuckovic i Mišo Mihočević. Kojim od srca zahvaljujemo na nesebičnom i iskrenom angažmanu koji su rado pomogli ovaj projekt zbog nemogućnosti fotografiranja osoba oboljelih od demencije. Tako su se svojim radom pridružili ovome projektu i podržali naš cilj u pružanju psiho-socijalne podrške kroz umjetnost i smijeh, te radost koju želimo podijeliti sa najosjetljivijim društvenim skupinama. 

Komentiraj