CRVENI KRIŽ: Dosad prikupljeno 923.662 kune pomoći izbjeglicama

epa

Hrvatski crveni križ (HCK) dosad je putem donatorskog telefona i žiro računa prikupio ukupno 923.662 kuna pomoći izbjeglicama, doznaje se u subotu iz te humanitarne ustanove iz koje pozivaju građane da i dalje doniraju novac i materijalne potrepštine koje su potrebne izbjeglicama.

“Odaziv građana na naš apel je dobar, građani dostavljaju potrepštine u gradska društva u mjestima u kojima žive. Dosad je putem donatorskog telefona i žiro računa prikupljeno ukupno 923.662 kune”, rekla je za Hinu glasnogovornica HCK-a Katarina Zorić.

Navela je da je podijeljeno više od: 10.000 ribljih konzervi, 13.000 ribljih pašteta, 10.000 paketa dvopeka, 37.000 litara vode, 20.00 komada kruha i peciva. Na terenu je aktivno više od 550 volontera i djelatnika HCK-a, a raspoređeni su u Tovarniku, Čepinu, Sisku, Ježevu, Kutini, Belom Manastiru i Zagrebu.

“Svi Crveni križevi koji su uz granično područje u stanju su apsolutne pripravnosti”, naglasila je Zorić, ocijenivši da podjela humanitarne pomoći dobro funkcionira.

 

  • “Pozivamo ljude i dalje da se odazovu i doniraju novac i materijalne potrepštine koje su potrebne izbjeglicama s obzirom na to da je situacija opet ozbiljna u Tovarniku”, rekla je Zorić, te je pritom najveći naglasak stavila na donaciju dječje hrane.

 

Artikli koje građani mogu donirati su tost ili dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje i grožđice, dječja hrana i to kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, mini pakiranja suhih keksi, mini sapun, maramice i gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama te higijenski ulošci.

Tvrtke koje žele donirati proizvode s popisa pozivaju se da se jave na e-mail: [email protected] ili [email protected]

Broj računa Privredne banke na koji se može uplatiti donacija je: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X.

Također, novčane donacije moguće je uplatiti putem intereneta na na www.hck.hr, kao i pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen).

Komentiraj