CRVENI ALARM! DHMZ najavio tuču i olujno nevrijeme za šire osječko područje

Autor:

30.05.2012., Osijek - Kratkotrajno olujno nevrijeme, praceno kisom i ledom, prouzrocilo je velike probleme u prometu. Poplavljena nogometna i kosarkaska igralista. rPhoto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm za Osječku regiju zbog očekivanog grmljavinskog nevremena koje dolazi nakon prvog ovogodišnjeg toplinskog vala.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena”, poručuje DHMZ.

Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih, a posebice na istoku i grmljavinskog nevremena praćenog tučom i olujnim vjetrom.

Danas je za cijelu Hrvatsku najavljena promjena vremena. Središnji dijelovi bit će oblačni s mogućim pljuskovima i grmljavinom. U Gorskom kotaru su mogući lokalni pljuskovi. U Dalmaciji će najviše dnevne temperature biti između 31 i 36 stupnjeva.

“Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme”, naveli su.

Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere”, javljaju iz DHMZ-a.

DHMZ je izdao narančasta upozorenja zbog visokih temperatura za Zagreb, Rijeku, Split i Knin.

Za Liku i Dubrovačko područje izdana su žuta upozorenja. U nedjelju se očekuje promjenljiva naoblaka, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom.

LAKŠE SE DIŠE Vrhunac toplinskog vala je iza nas, lokalno može biti pljuskova i nevremena

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.