Crvena Interpolova tjeralica za Zoranom Mamićem stigla u BiH

Crvena Interpolova tjeralica za Zoranom Mamićem kojom se traži njegovo uhićenje stigla je u BiH, javlja Dnevni avaz.

Portal piše da je hrvatsko pravosuđe prije četiri dana poslalo zahtjev institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove tjeralice za Zoranom Mamićem, donedavnim trenerom Dinama i bratom Zdravka Mamića, savjetnikom kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju

“Naš izvor iz policijskih agencija, koje su dobile zahtjev za tjeralicom za Zoranom Mamićem, rekao nam je da u njemu stoji da je svaka policijska agencija dužna postupiti po nalogu iz Hrvatske i lišiti slobode Zorana Mamića”, navodi portal.

MUP Hrvatske prije nekoliko je dana, podsjetimo, izdao tjeralicu za Zoranom Mamićem, nakon što se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. Uz osobne podatke Zorana Mamića na tjeralici također stoji kako je nalog izdao zagrebački Županijski sud zbog zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. S bratom Zdravkom se nalazi u Međugorju, a ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Po zakonu, nakon uhićenja, Zoran Mamić će morati biti izveden pred Sud BiH, gdje će se odlučivati o njegovom izručenju, točnije o tome da li postoje uvjeti da se izruči Zagrebu, s obzirom da ima i državljanstvo BiH.

Komentiraj