HINA

‘Crodux apsolutno nije odgovoran za zagađenje vode’

Direktor tvrtke Crodux energetika Branko Radošević u utorak je dao izjavu za medije, u kojoj je naveo kako Crodux ‘apsolutno nije odgovoran’za zagađenje vode u Slavonskom Brodu.

Radošević je rekao da je u okoliš istekla količina od 100 do 150 litara naftnih derivata.

“Pripremili smo drugu fazu sanacije mjesta istjecanja tekućine i produktovoda i čim dobijemo dopuštenje krim-policije krenut ćemo u sanaciju. Završena je prva faza sanacije kada je došla ekipa koja djeluje u takvim situacijama, tvrtka AEKS, prikupila je i očistila, te odmastila cijeli kanal, maknuta je zemlja te su iskopane jame u koje su se cijedile preostale tekućine. Cijeli prostor je stavljen na promatranje, AEKS je to svakodnevno radio kada bi se utvrdilo da nema dodatnog istjecanja”, rekao je Radošević, kako prenosi N1.

Doda je kako su ovom incidentu pristupili sukladno pravilima struke, te su cijeli prostor lokalizirali. “Procjena AEKS-a je da se daljnje istjecanje ne može očekivati. Pouzdano ne mogu tvrditi je li iscurilo 150 ili 200 litara, ali svu tekućinu smo pokupili i zbrinuli na sigurno mjesto. Bez obzira koliko je iscurilo, nije dopušteno da nekontrolirano iscuri. Sva tekućina je isisana i zbrinuta, ostalo ćemo naći u zemlji ako je zemlja nešto upila”, dodao je.

Na novinarsko pitanje je li Crodux odgovoran za zagađenje vode u Slavonskom Brodu, Radošević odgovara: “Apsolutno ne”. Dodao je da je ‘nemoguće’ da je derivat došao do vodocrpilišta.

Podsjetimo, stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina, koje se opskrbljuju sa slavonskobrodskog vodocrpilišta, u subotu su ostali bez pitke vode jer je utvrđeno da je voda onečišćena ugljikovodicima i ne može se koristiti niti nakon prokuhavanja.

 

Komentiraj