Patrik Macek/PIXSELL

CROBAROMETAR Živi zid popularniji od MOST-a

Redovito mjesečno istraživanje CROBAROMETAR, koje za Novu TV provodi agencija Ipsos, treća stranka u Hrvatskoj po popularnosti je Živi zid, dok je predsjednica Kolinda gubitnica mjeseca.

Istraživanje je provedeno između 1. i 18. u mjesecu. Podaci se prikupljaju na uzorku od 967 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Za mjerenje stranačkih preferencija koristi se metoda tajnog izjašnjavanja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3%, a za rejtinge stranaka +/-3.6%.

HDZ završava siječanj gotovo identično kao i prošli mjesec, podupire ga 33.6 posto ispitanika. SDP već 4. mjesec pada i u siječnju uživa potporu od 22.4 posto birača. Živi zid postao je tako 3. politička opcija s potporom od 9.5 posto ispitanika. MOST se nalazi na 4. mjestu s potporom od 8.8 posto.

Predsjednicu republike podupire 47 posto ispitanika, a ne podupire njih 45, dok 8 posto ispitanika ne zna, javlja Nova TV. Prije 2 mjeseca imala je potporu za svoju politiku od 58 posto, a sad je vidljiv značajan pad.

57 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru. Njih 33 posto misli da zemlja ide u dobrom smjeru, dok ne zna njih 10 posto. U tri mjeseca lagano je s 51 na 57 posto rastao broj pesimista.

Komentiraj