Hina/ Dario GRZELJ

CROBAROMETAR ‘Vladu ne podržava 59% građana’

HDZ je u veljači i dalje najjača stranka, barem prema rezultatima Crobarometra Nove TV. Rejting im je i dalje u padu, u veljači ih je podržavalo 30,1 posto ispitanika. Rejting SDP-a, nakon prošlomjesečnog porasta, također je u padu s 20,9 posto na 19,8 posto. Najjača oporbena stranka nije uspjela povećati rejting ni u atmosferi oko afere Agrokor.

Živi zid po prvi put nakon pet mjeseci nije narastao, a trenutačno ima potporu 12,3 posto birača, što predstavlja mali pad u odnosu na siječanjskih 13 posto. Most se nalazi na četvrtom mjestu s potporom od 6,6 posto, a Pametno na 3,3 posto. Stranka Milana Bandića je na 3 posto, IDS na 2,6 posto, HSS na 2,4, dok je HDZ-ov ključni koalicijski partner HNS na 2,1 posto potpore, što je također pad u odnosu na siječanjskih 2,4 posto posto.

Vladu u ovom trenutku ne podržava 59 posto građana. 31 posto građana podržava politiku Vlade, dok u njezin opstanak vjeruje 77 posto. 18 posto misli da će se Vlada raspasti.

64,5 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru. Pesimizam kod građana opada već četiri mjeseca, dok istovremeno doduše raste optimizam građana oko smjera u kojem ide Hrvatska. Optimistično je 27,2 posto hrvatskih građana.

Komentiraj