CROBAROMETAR: SDP skoro sustigao HDZ, MOST-u pada popularnost

FaH

Prema istraživanju Crobarometra Dnevnika Nove TV za travanj, da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru smatra 64 posto građana, 2 posto više nego u ožujku, prenosi Dnevnik.hr.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 964 ispitanika u razdoblju od prvog do 21. ovog mjeseca.

HDZ trenutno ima potporu 29,0 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. MOST je travanj završio na 6,9 posto ili skoro jedan postotni poen manje.

Živi zid je postojan sa 6,8 posto potpore. Bandić Milan 365 u ovom trenutku ima potporu 4,6 posto birača, a nakon njega slijede stranke ispod 1 posto.

HNS s novim predsjednikom ima potporu od 1,8 posto, HSU je na 1,7, IDS je na 1,6 posto, piše Dnevnik.hr. BUZ je na 1,5 posto potpore. HSS s novim predsjednikom može računati na 1,4 posto. HSP Ante Starcević također ima potporu 1,4 posto birača. Narodna stranka reformisti ima 1,2 posto. Orah i Nezavisni Stipe Petrina imaju po 1 posto potpore.
Ostale stranke zajedno imaju 4,4 posto potpore. Neodlučnih je birača 7,2 posto.

Porastao je broj građana koji misle da će vlada odraditi mandat do kraja, njih je 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Pao je i broj onih koji misle da ćemo na prijevremene izbore, njih 36 posto.
Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

Vladine politike sada podupire 47 posto birača, više nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

već četiri mjeseca 64 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. 8 posto odgovorilo je da ne zna.
Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru i svaki drugi birač MOST-a.

Komentiraj