CROBAROMETAR: Predsjednica i dalje najpopularnija političarka, na drugom mjestu – iznenađenje

Rezultati najnovijeg istraživanja Crobarometar, kojeg je objavila Nova TV, pokazuju kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarvovi i dalje najpopularnija hrvatska političarka.

Pozitivan dojam o njoj ima 52 posto ispitanika, a njih 40 posto negativan dojam. Ona je u izbornoj godini u kojoj je izgubila 15 postotnih poena. Božo Petrov je drugi na listi popularnih. Njegov rad odobrava 38 posto građana, a ne odobrava njih 46 posto.

Milan Bandić može računati da će njegov rad poduprijeti 38 posto ispitanika, a njih 53 posto neće. Andrej Plenković može računati na 35 posto građana koji odobravaju njegov rad, dok 56 posto ne odobrava. Davor Bernardić posljednjih je mjeseci popravio osobni rejting kod birača. U ovom trenutku njegov rad podupire 34 posto, a ne podupire njih 48 posto. Mislav Kolakušić trenutačno ima 32 posto birača koji o njemu misle pozitivno, a njih 32 posto misli negativno.

Rad predsjednice ne odobrava 52 posto ispitanika, a odobrava njih 40 posto, dok ne zna njih 9 posto.

To je za nju i dalje jedan od lošijih rejtinga otkad je u uredu, a sve se događa u predvečerje izbora. Primjerice, prije par mjeseci, u lipnju, predsjednica je mogla računati na 47 posto birača koji su odobravali njezin rad, ali i njih 46 posto koji su mislili suprotno.

Zanimljivo kako je u isto vrijeme svog mandata njezin prethodnik bio s gotovo sličnom potporom za svoj rad. Rad Ive Josipovića na kraju mandata 2014. podupiralo je 55 posto, a nije njih 38 posto.

Komentiraj