HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

CROBAROMETAR Nakon srpanjskog skoka, topi se potpora Predsjednici

U Dnevniku Nove TV, u drugom dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar, prezentirani su rezultati popularnosti hrvatskih političara te kako s podrškom građana stoji Predsjednica nakon nogometne euforije.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje uživa većinsku potporu među biračima, njih 55 posto odobrava njen rad, dok njih 38 posto ne odobrava rad predsjednice.

Nakon srpanjskoj skoka u potpori radu Predsjednice, birači se sad malo hlade i ta potpora pada.Pozitivan dojam predsjednice tako ima kod 68 posto birača, a negativan kod njih 27 posto.

Ivan Vilibor Sinčić drugi je na listi popularnih političara i može računati na 47 posto onih koji o njemu imaju pozitivan dojam te 39 posto onih koji o njemu misle negativno.

Božo Petrov i dalje je treći s 45 posto birača koji o njemu misle pozitivno i njih 43 koji o njemu misle negativno.

Andrej Plenković kod većine birača izaziva negativan dojam. Takvih birača je 54 posto, a pozitivan dojam ostavlja na njih 38 posto.

Davor Bernardić ostavlja kod 55 posto birača negativan dojam, a pozitivan dojam ima kod 25 posto birača.

Kod birača HDZ-a najpopularnija je Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 93 posto, potom je tu Andrej Plenković s 85 posto i na kraju Milan Bandić s potporom od 61 posto.

Kod SDP-a je najpopularnija Anka Mrak Taritaš s potporom od 60 posto, Davor Bernardić ima potporu od 56 posto i na kraju Ivan Vilibor Sinčić koji ima potporu od 49 posto.

Kada se školskim ocjenama ocjenjuju tri institucije, i dalje je Ured Predsjednice najpopularniji i dobiva kod građana ocjenu 3,14 ili „trojku, Vlada je ocijenjena s 2,25 ili „dvojkom“ te na kraju Hrvatski sabor ocjenom 1,87 ili „dvojkom“.

Komentiraj