CROBAROMETAR HDZ već šesti mjesec u padu

Crobarometar, redovito istraživanje agencije IPSOS koje objavljuje Dnevnik Nove TV, u aktualnom mjesecu je obuhvatilo razdoblje afera, ali ne i rekonstrukcije Vlade, donosi rezultate o novom, sad već kontinuiranom padu HDZ-a.

HDZ se u srpnju su se zaustavio na potpori od 24,2 posto, što je već šesti mjesec da gubi potporu birača.

SDP nakon godinu i pol prvi put prelazi potporu od 20 posto i trenutačno može računati na 21,4 posto potpore.

Lista Mislava Kolakušića je treća, ali i on gubi potporu birača. Trenutačno može računati na 6,7 posto potpore. Na manju potporu u odnosu na mjesec prije može računati i Most, kojeg podržava 5 posto birača.

Na petom mjestu se, već mjesecima, izmjenjuju Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića i HSS Kreše Beljaka. Bandić Milan 365 – Stranka i rada i solidarnosti s potporom od 3,6 posto ovoga puta je peti izbor, dok HSS bilježi potporu od 3,4 posto.

Živi zid i dalje tone te sada može računati na potporu od 3,2 posto, dok novoosnovana Stranka Ivana Pernara bilježi 3,1 posto potpore ispitanika.

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 976 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Komentiraj