CROBAROMETAR: HDZ na 27 posto, SDP ima 14 posto potpore

Filip Kos/PIXSELL

Dnevnik Nove TV objavio je u ponedjeljak rezultate istraživanja o raspoloženju birača spram političkih stranaka Crobarometar.

HDZ nakon 6 mjeseci postojanog rejtinga ožujak završava s potporom od 27 posto, SDP je na drugom mjestu s 14 postp. Posljednji put SDp je takvu potporu imao početkom 2004. godine. Živi zid je na trećem mjestu s potporom od 11,8 posto, dok Most ima potporu od šest posto ispitanika.

START Dalije Orešković, koji se kao stranka pojavio prije dva mjeseca, i dalje je postojan s potporom od 5,1 posto. Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića mjesec završava s potporom od 4,5 posto. HSS Kreše Beljaka u ovom trenutku može računati na potporu od 3,2 posto ispitanika, a HSU ovaj mjesec završava s 2,6 posto potpore.

Neovisni za Hrvatsku trenutačno uživaju potporu od 2,2 posto, što im je jedan od boljih rezultata. IDS je imao i bolji rejting, a očito ih afera Uljanik košta kod birača pa ovaj mjesec završavaju s potporom od 1,7 posto.

GLAS Anke Mrak Taritaš ima potporu od 1,5 posto. Pametno je u silaznoj putanji, s potporom od 1,4 posto. HNS, strateški partner HDZ-a, trenutačno uživa 1,2 posto potpore. Reformisti i Promijenimo Hrvatsku imaju 1,1 posto potpore.

Ostale stranke osvajaju manje od 1 posto i zajedno, od ljevice do desnice, imaju 6,3 posto. Broj neodlučnih ispitanika ovaj je mjesec porastai, i sada ih je 9,3 posto.

Komentiraj