HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

CROBAROMETAR: HDZ i SDP padaju, Most i Žvi zid rastu

Prema podacima istraživanja Crobarometar Nove TV iz rujna, dvije najveće političke stranke u Hrvatskoj – HDZ i SDP – bilježe blagi pad potpore ispitanika. HDZ rujan završava s potporom od 31.7% potpore birača, a SDP pak mjesec završava s potporom od 21.7% potpore.

Živi zid je blago narastao na 8.8% potpore ispitanika, baš kao i Most nezavisnih lista koji rujan završava s potporom od 7.3% ispitanika. Obje stranke blago su popravile rejting.

Bandić Milan 365 u rujnu uživa 3.9% potpore, HSS 2.7%, a IDS 2.4% potpore ispitanika. HSU u rujnu završava s 1.8% potpore, Pametno je mjesec završilo na potpori od 1.6%, a strateški partner HDZ-a, HNS na 1.1% potpore. Reformisti su također na 1.1%, baš kao i Promijenimo Hrvatsku s istom potporom od 1.1%. Stranke koje dobivaju manje od 1 posto potpore ukupno mogu računati na 4.3% potpore birača, dok je neodlučenih birača 10.5%.

64% ispitanika misli kako zemlja ide u lošem smjeru, njih 25% pak misli suprotno, a ne zna njih 11%. Vladine politike ne podupire 61% ispitanka, a podupire ih 30%. Ovo je četvrti mjesec zaredom da nezadovoljstvo Vladinim odlukama raste.

Većina ispitanika, njih 64% misli kako će Vlada odraditi mandat do kraja. Tek 25% ispitanika misli da će se koalicija raspasti i prije.

 

Komentiraj