#CroatiaIsSafe: GLAS PODUZETNIKA: “Odmor u Hrvatskoj je siguran”

Udruga Glas poduzetnika u srijedu je u priopćenju navela da su hrvatski turistički djelatnici, ugostitelji i poduzetnici odlučili reagirati na afirmativan način i poslati pozitivnu poruku u svijet, uz slogan #CroatiaIsSafe.

Iz Glasa poduzetnika podsjećaju na teniski turnir Adria Tour u Zadru, zbog čega Hrvatska puni novinske stupce, ali ne po dobrom. “Propusti kod organizacije teniskog turnira u Zadru bez pridržavanja propisanih mjera zaštite te neadekvatna reakcija nakon prvih vijesti o zaraženim natjecateljima doveli su u opasnost i ono malo turističke sezone kojoj smo se nadali. Na žalost, nakon što je vijest o tenisačima pozitivnim na korona virus poharala sve svjetske medije i izazvala vrlo negativne reakcije o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, izostala je pravodobna reakcija Ministarstva turizma i HTZ-a, kao i bilo kakav oblik komunikacije s potencijalnim gostima iz inozemstva te gašenje medijskog požara. Udruga Glas Poduzetnika traži potpunu fokusiranost Vlade i spremnost na upravljanje kriznom situacijom. Već smo više puta upozoravali kako su izbori raspisani u potpuno pogrešno vrijeme i svakim danom ta se tvrdnja sve više pokazuje točnom”, poručuju iz Udruge.

Udruga Glas Poduzetnika okuplja brojne poduzetnike koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i pratećim djelatnostima, a oni su poručili da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi spasili turističku sezonu i egzistenciju zaposlenika.

“U našim ugostiteljskim lokalima i smještaju ulažemo izniman trud kako bi naši gosti imali vrhunski doživljaj odmora u Hrvatskoj, naše hrane, kulture i prirodnih ljepota. Mi i naši zaposlenici dajemo sve od sebe da maksimalno kvalitetno i sigurno uslužimo naše goste, uz poštivanje svih mjera dezinfekcije i distanciranja i korištenje propisane zaštitne opreme. Hrvatska mora biti otvorena, ali mora biti i sigurna, za to brinemo svakodnevno”, kazala je Gordana Fabijanić, vlasnica konobe Didova Kuća na Pagu, koja je već godinama jedan od preporučenih restorana u poznatom vodiču Gault & Millau. Gordana je također i članica Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a.

Brojni turisti, njih preko 200 tisuća, proteklih su se dana na Jadranu mogli uvjeriti u vrhunsku profesionalnost hrvatskih turističkih djelatnika i ugostitelja. “Zbog toga, naši članovi, turistički djelatnici i ugostitelji, odlučili su poslati poruku domaćim i stranim turistima: “Hrvatska je sigurna, a mi smo profesionalni i držimo se sigurnosnih preporuka!“”, kažu iz Glasa poduzetnika.

“Želimo prenijeti poruku svim medijima u svijetu i Hrvatskoj da se hrvatski turistički djelatnici i ugostitelji drže preporuka i propisa vezanih za sprečavanje širenja korona virusa i pozivamo sve turiste da dođu u Hrvatsku te države EU da ne zatvaraju granice prema Hrvatskoj. Mi smo ozbiljni i profesionalni”, rekao je Vedran Jakominić, član Odbora za ugostiteljstvo i turizam UGP-a.

Iz Udruge napominju kako su i dalje optimistični i smatraju da Hrvatska može spasiti sezonu čuvati zdravlje svojih građana i gostiju, pružiti gostoprimstvo svima i ići naprijed.

“Odmor u Hrvatskoj je siguran jer su ugostitelji i turistički djelatnici odgovorni, te želimo da to vidi cijeli svijet uz slogan #CroatiaIsSafe. No, to vrijedni poduzetnici i djelatnici ne mogu sami. Kod organizacije turnira u Zadru su namjere bile dobre i cilj je bio pozitivna promocija Hrvatske, ali na žalost napravljeni su propusti i medijski efekt je bio upravo suprotan. Okrivljavanje organizatora i stožera neće nas dovesti nikuda, niti će popraviti štetu. Greške se događaju i na njima se uči, moramo gledati naprijed i ne raditi slične pogreške u budućnosti, biti otvoreni i minimizirati rizik. Nadamo se da će Vlada i Stožer iz ovoga nešto naučiti, biti kritičniji prema vlastitom radu i pogreškama, da će se iskreno ispričati poduzetnicima za štetu koju su im ovom situacijom nenamjerno pričinili. Vjerujemo da će se ubuduće ponašati odgovorno i biti na visini zadatka te pomagati turizmu i gospodarstvu”, zaključili su u priopćenju.

Komentiraj