LAA

Croatia Records objavila album ‘Sunce sja!’ na digitalnim prodajnim kanalima

‘Sunce sja!’ peti je studijski album kultne zagrebačke rock grupe ‘Jura Stublić i Film’ objavljen 1987. godine. Hitovi među kojima se ističu ‘Srce na cesti’, ‘Sjećam se prvog poljupca’, ‘Ivana’, ‘Dom’ i ‘Valovi’ danas su, 30 godina nakon objavljivanja albuma, pjesme koje znaju apsolutno svi – cijeli opus Jure Stublića ima istaknuto mjesto u hrvatskoj glazbenoj povijesti.

Album je objavila diskografska kuća Jugoton, danas Croatia Records, koja, također, ove godine slavi veliki jubilej, svoj 70. rođendan. U vrijeme novog vala ‘Jura Stublić i Film’ oduševljavali su svojim nastupima te su bili jedan od najpopularnijih bendova, a sve je ostalo isto i danas što će se potvrditi i na današnjem velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture.

‘Sunce sja!’ prvi je album objavljen pod imenom ‘Jura Stublić i Film’. Nakon što su objavili album ‘Signali u noći’, originalna postava Filma se raspala, a Jura Stublić je nastavio djelovati pod gore spomenutim imenom. Album su uz Stublića snimili Robert Krkač (gitara), Dario Kumerle (bas gitara), Željko Turčinović (bubnjevi) i Bojan Goričanin (klavijature).

Massimo Savić i Jurica Pađen na albumu su gostovali kao prateći vokali.

Sjajne fotografije koje su krasile ovu sjajnu ‘longplejku’ djelo su Marija Krištofića koji je danas, uz svoju suprugu Sanju Bachrach Krištofić, jedan od naših najcjenjenijih grafičkih dizajnera. Naslovnicu je uradio Igor Kordej, hrvatski crtač stripa, scenarist, slikar i grafičar međunarodnog ugleda.

Ovim povodom album ‘Sunce sja!’ Croatia Records objavila je na digitalnim prodajnim kanalima:

iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1300161894

Deezer: http://www.deezer.com/hr/album/50435802

Komentiraj