Croatia Rally: Mladi Finac, vodeći u ukupnom poretku SP-a, izletio već u prvoj etapi Rude – Plešivica

Mladi Finac Kalle Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, izdržao je u petak na Croatia Rallyju tek nešto manje od pet kilometara. Dvadesetogodišnjak je izletio već u prvoj etapi Rude – Plešivica.

Službeni WRC objavio je snimke iz kokpita koje pokazuju kako je Rovanperä izletio. Snimku možete pogledati OVDJE.

Rovanperä i njegov suvozač bez problema izvukli iz automobila, a ubrzo nakon nesreće oglasio na društvenim mrežama te potvrdio da je sve u redu.

Prema pravilima, Finac može nastaviti utrku ako suci ustvrde da je automobil nakon nesreće i popravka siguran. No uz to dolaze i visoki penali pa je pobjeda na Croatia Rallyju za Finca praktički nemoguća.

Prvima brzinskim ispitom Rude – Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju. Prvi je na cilj stigao Thierry Neuville (Hyundai) za 4:24.2 minute. Drugi je na cilj stigao pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2,1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2,8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6,5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Komentiraj