Marin i Tomislav Draganja nisu uspjeli postati prvi hrvatski osvajači turnira parova na Croatia Openu u Umagu, nakon što su u subotu kasno navečer poraženi u finalu od Argentinaca Guillerma Durana i Andresa Moltenija sa 6-3, 6-7 (4), 10-6.

Bio je to prvi zajednički nastup na nekom ATP turniru za 26-godišnjeg hrvatskog Davis Cup reprezentativca Marina i njegovog četiri godine mlađeg brata Tomislava Draganju i dobro uložena pozivnica organizatora. U finalu su se hrabro borili i gotovo ponovili priču iz polufinala u kojem su gubili 2-5 u drugom setu i spasili ukupno tri meč lopte protiv britanske kombinacije Bedene – Inglot.

Duran i Molteni imali su set i vodstvo 5-3 kad su servirali za pobjedu i propustili dvije meč-lopte. Marin i Tomislav su stigli do ‘tie-breaka’ i odveli meč do odlučujućeg gema. Nažalost, novi ‘tie-break’ im nije donio prvi zajednički naslov, ali jest Argentincima, koji su svaki imali po tri naslova prije dolaska u Umag, ali s različitim partnerima.

Pobjednici su osvojili 250 bodova i ček na 26.110 eura, dok je finalistima pripalo 150 bodova i 13.730 eura.

Marin i Tomislav Draganja su se ovim porazom pridružili podužem popisu hrvatskih tenisača koji su došli do finala umaškog turnira u konkurenciji parova, ali ga nisu uspjeli osvojiti. Rekorder je Lovro Zovko s tri poraza u finalima; dva je izgubio s Ivanom Ljubičićem (2000. i 2001.), a jedno s Marinom Čilićem (2011.). Franko Škugor je poražen u finalu 2014. sa Srbinom Dušanom Lajovićem, a prošle godine su na korak do naslova zaustavljeni Nikola Mektić i Antonio Šančić.

ATP Umag, parovi – finale

Guillermo Duran / Andres Molteni (Arg/3) – Marin Draganja / Tomislav Draganja (Hrv) 6-4, 6-7 (4), 10-6

Komentiraj