Nakon što je vozač Croatia Busa prije nekoliko dana iz autobusa izbacio dvanaestogodišnju djevojčicu Janu Kic, tvrtka se u ponedjeljak oglasila priopćenjem. Navode kako činjenice koja je majka djevojčice iznijela nisu sasvim točne, ali djevojčici i cijeloj njenoj obitelji ispričali su se, a Jani ponudili besplatnu godišnju kartu. Također, ponašanje njihovog vozača ocijenili su krajnje bešćutnim i nehumanim, te potvrdili kako je s vozačem raskinut ugovor o radu.

 

 

Croatia Bus je u priopćenju izrazio željenje zbog nastalog događaja. “Prema našim saznanjima i provjerama nije točna tvrdnja majke Jane Kic kako nas je ista upoznala s činjenicom da njena kćer ima kartu drugog prijevoznika. Osim toga, sestra majke, koja je Janu Kic dopratila do autobusa, nije upoznala vozača s činjenicom da se radi o dvanaestogodišnjem djetetu, koje će majka dočekati na kolodvoru u Zagrebu te isto tako nije upoznala našeg vozača s činjenicom da Jana Kic ima kartu drugog prijevoznika”, navode.

 

  • Djevojčici i njenim roditeljima uputili su ispriku te osudili postupanje vozača koje je, dodaju, pravno možda i bilo ispravno, ali je bilo nehumano i bešćutno. Dodaju kako su iz tog razloga s vozačem raskinuli ugovor o radu.

 

“Neovisno o očitim propustima roditelja i oni kojih su poslali djevojčicu bez pratnje, na kojima apsolutno stoji i početak, odnosno inicijacija cjelokupnog problema, spremni smo Jani Kic odobriti besplatnu godišnju kartu za sve relacije Croatia Busa d.o.o. unutar Republike Hrvatske, kako bismo i na taj način pokazali naš humani i poslovni odnos prema svim putnicima i da prethodno opisani događaj predstavlja samo izolirani slučaj”, zaključuju u Croatia Busu.

Komentiraj