Slavko Midzor/PIXSELL

Croatia Airlines uvodi tri nove linije i povećava broj tjednih letova

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, i ove turističke sezone širi mrežu europskih odredišta, što će putnicima omogućiti još kvalitetniji izbor i organizaciju putovanja.

Prvi put u povijesti tvrtke uvode se redoviti međunarodni letovi Zagreb – Dublin, koji će se od 3. svibnja do 28. listopada 2018. godine obavljati dvaput na tjedan, četvrtkom i nedjeljom. Povratne zrakoplovne karte za letove na ovoj liniji dostupne su za kupnju na internetskim stranicama tvrtke po promotivnoj cijeni.

Novost je i sezonska linija Dubrovnik – München na kojoj će se letjeti od 30. travnja pet puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Među novostima je i linija Split – Kopenhagen na kojoj će zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti subotom, od 5. svibnja do 20. listopada ove godine.

Povećava se broj tjednih letova

Osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećava se i broj tjednih letova na pojedinim linijama.

Tako se od 4. svibnja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skoplje, što je dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz europskih prometnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

Više tjednih letova obavljat će se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim na kojoj će se, osim dosadašnjih letova subotom i nedjeljom, u početku svibnja uvesti i dodatni let srijedom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa i dalje će letjeti u svih osam europskih odredišta, odnosno na svim sezonskim linijama koje su uvedene tijekom 2016. i 2017. godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Pritom se broj tjednih letova u Sankt Peterburg, uz letove četvrtkom i nedjeljom, povećava za dodatni let utorkom.

Ponovno se uvode i sezonski letovi

Tijekom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi u mnoga atraktivna europska odredišta, kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istodobno se povećava i nalet u domaćem redovitom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove će sezone u redovitom putničkom prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 23 europske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih zračnih luka.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Podsjećamo, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u 2017. godini prevezao je rekordnih 2 124 528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine.

Komentiraj