Croatia Airlines u turističku sezonu kreće s 15 zrakoplova, uvode se linije za Sofiju i Podgoricu

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je nove međunarodne linije Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica, kojima se mreža odredišta proširuje na ukupno 40 europskih gradova. Na predstavljanju su sudjelovali Nj. E. Genka Vasileva Georgieva, veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Boro Vučinić, veleposlanik Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj, predstavnici hrvatskoga društveno-političkog života i poslovni partneri Croatia Airlinesa. 

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u Sofiju planirani su od 1. svibnja do kraja listopada ove godine, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a obavljat će se zrakoplovima Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. Dva dana poslije, 3. svibnja 2020., uvode se i redoviti međunarodni letovi na liniji Zagreb – Podgorica, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400.

“Tijekom ovogodišnje turističke sezone naši će zrakoplovi u redovitom prometu izravno letjeti u 40 odredišta u 26 država, čime nastavljamo pridonositi redovitom i cjelogodišnjem povezivanju u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, te pružati snažnu potporu razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske, rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Bajić je govorio i o novostima u strukturi flote nacionalnog avioprijevoznika, koji u ovogodišnju sezonu ulazi s jednim zrakoplovom više u odnosu na lanjsku turističku sezonu u kojoj je raspolagao s flotom od 14 zrakoplova (12 vlastitih i 2 unajmljena zrakoplova CRJ 1000). Naime, na temelju dugoročnog najma (dry lease) u flotu se potkraj ožujka uključuje zrakoplov Airbus 319 sa 150 sjedala, a potkraj travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu. Osim toga, u razdoblju od travnja do listopada o.g. planiran je i kratkoročni najam (wet lease) jednog zrakoplova CRJ 1000 španjolskog avioprijevoznika, tako će Croatia Airlines ove godine raspolagati s flotom od 15 zrakoplova (dva Airbusa 320, pet Airbusa 319, sedam zrakoplova Dash 8-Q400 i jedan zrakoplov CRJ1000). 

Više o novostima iz Croatia Airlines možete pogledati u našem videu!

Komentiraj