Croatia Airlines

CROATIA AIRLINES “Stvaramo uspomene već 30 godina”

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik i član udruge Star Alliance, tokom ove godine obilježava tridesetu obljetnicu osnutka.

Tim je povodom u kompaniji proveden natječaj u sklopu kojeg su zaposlenici sami birali slavljenički slogan. Između mnogih kreativnih ideja za najbolji slogan izabran je “Stvaramo uspomene već 30 godina”, pod kojim će Croatia Airlines i njezini putnici letjeti do kraja ove godine. Uz slogan je osmišljen i prigodni rođendanski vizual u čijem su stvaranju sudjelovali zaposlenici u ulogama modela i kreatora.

“U godini u kojoj se obilježava 30. obljetnica osnutka počelo je i vizualno osvježenje flote, koja se sastoji od 12 zrakoplova: dva Airbusa 320, četiri Airbusa 319 i šest turboelisnih zrakoplova Dash 8-Q400. U sklopu redovitog programa tehničkog održavanja na zrakoplovima je povećan logotip CROATIA, čime je postao još uočljiviji. Nadalje, kvadrat kao prepoznatljivi simbol hrvatskoga nacionalnog identiteta, odsad se još više proteže na trup zrakoplova. Tako su zrakoplovi Croatia Airlinesa postali još snažniji i prepoznatljiviji promicatelji države, a kompanija pritom nastavlja aktivno pridonositi unapređenju hrvatske turističke ponude.

Priča Croatia Airlinesa počela je 7. kolovoza 1989. godine, kada je u Zagrebu registriran Zagreb Airlines d.d. (Zagal), poduzeće za zračni prijevoz. Zagal je s radom počeo u prosincu iste godine pružajući uslugu prijevoza poštanskih pošiljaka, a 23. srpnja 1990. godine promijenio je ime u Croatia Airlines d.d. te postao nacionalna aviokompanija za prijevoz putnika, robe i pošte. Prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. godine iz Zagreba u Split, dok je povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb – Frankfurt.

Od prvog leta do kraja veljače ove godine zrakoplovi tvrtke ukupno su obavili 589 500 letova i prevezli više od 38 240 000 putnika. Tijekom predstojeće turističke sezone zrakoplovi Croatia Airlinesa u redovitom će prometu letjeti u 38 odredišta u 24 države, podsjetili su povodom obljetnice iz Croatia Airlinesa“, piše u priopćenju za medije.

Vrijedi naglasiti i to da je u proteklih trideset godina kompanija postala članica najvažnijih zrakoplovnih udruženja kao što su Međunarodna udruga za zračni promet (IATA) i Star Alliance, najveći zrakoplovni savez na svijetu. Na europskom zrakoplovnom nebu Croatia Airlines danas je europski avioprijevoznik srednje veličine, kojeg putnici prepoznaju po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge.

U želji da zajedno s putnicima stvara uspomene još mnogo desetljeća, Croatia Airlines zahvaljuje svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju. Tijekom ove godine planiraju provesti mnoge prigodne aktivnosti u koje će biti uključeni putnici na letovima.

Komentiraj